- Iniciativa Urbana Camp Redó 2007-2013 - http://www.urbancampredo.com -

Itaka, una passa cap al benestar familiar

Posted By social On 9 juny 2009 @ 13:53 In General | No Comments

1156583_76412096 [1]

Itaka és un projecte dirigit a totes les famílies del barri del Camp Redó amb fills o filles d’entre 0 i 6 anys d’edat que impulsa la creació d’un espai d’interrelació en el qual s’ofereixi assessorament davant els dubtes, orientació en la resolució de conflictes i un aprenentatge grupal mitjançant l’intercanvi d’experiències dels participants. L’objectiu és conèixer i millorar les habilitats de cura, relació i educació dels fills i filles; tot això amb una finalitat: el benestar familiar. En especial va destinat a tots els pares i les mares que per diverses raons es troben amb dificultats en el procés d’educació dels seus fills i filles.
El projecte neix de la confluència de diverses experiències. Per una banda la de l’equip del Centre de Serveis Socials Nord en projectes de psicomotricitat a escoles amb pares, mares i fills; alhora de la participació a la Comissió de Pediatria i, finalment del treball grupal i comunitari desenvolupat. D’aquesta trobada, doncs, es va valorar la necessitat de crear un espai grupal de caire preventiu i de capacitació dirigit a mares i pares amb fills menors de 6 anys, o dones que estan en procés de gestació.
Des de la Comissió de Pediatria es va pensar en proposar a l’equip del Centre de Salut que col·laboràs en el nou projecte i el Centre ha cedit l’espai i la complementació puntual de l’equip de pediatria. També es va arribar a un acord de col·laboració amb nosaltres per fer una intervenció conjunta, mitjançant la implicació d’un professional en la implementació d’aquest projecte.


Article printed from Iniciativa Urbana Camp Redó 2007-2013: http://www.urbancampredo.com

URL to article: http://www.urbancampredo.com/?p=187

URLs in this post:

[1] Image: http://urbancampredo.com/wp-content/uploads/2009/06/1156583_76412096.jpg

Copyright © 2009 Iniciativa Urbana Camp Redó. All rights reserved.