// Estàs llegint...

General

La població immigrant dels habitages socials de C. Redó

El darrer trimestre de 2011, des del Programa d’Integració Social i Igualtat d’Oportunitats, es va realitzar una prospecció als habitatges socials del Camp Redó amb l’objectiu de conèixer més d’aprop la situació social, demogràfica, laboral, econòmica i cultural de la població immigrant resident en aquesta zona del barri.

D’aquesta prospecció podem extreure com a conclusions més importants a destacar les següents:
1. El nombre d’immigrants a la zona dels habitatges socials del Camp Redó no és gaire significatiu, si es te en compte que d’un total de 544 habitatges s’han localitzat immigrants a 33 domicilis, representant únicament el 6’06% del total.
2. No és un dels col•lectius més nombrosos en aquesta zona, en comparació a altres grups que hi conviuen com les famílies d’ètnia gitana.
3. La majoria d’unitats familiars estan formades per 4 o 5 membres
4. Porten entre 6 i 15 anys vivint a territori espanyol.
5. Els membres descendents han nascut a Espanya.
6. La major part de les famílies provenen del continent Africà, seguit del continent Americà (llatinoamericans).
7. Alguns adults han senyalat el tema de d’idioma com una dificultat a l’hora d’integrar-se. En canvi pel que fa als nins ja creixen xerrant els dos idiomes (castellà-català), a més a més de la seva llengua d’origen (en els casos de què no sigui el castellà).
8. No s’han detectat un elevat nombre de problemes greus d’integració
9. S’han detectat dificultats en la convivència diària com per exemple: renous al barri, conflictes entre veïnats… el que suposa treballar més amb eines com la mediació veïnal.
10. El gruix de les famílies entrevistades son propietàries dels domicilis on resideixen, seguit dels qui tenen els habitatges en règim de lloguer, essent quasi nul els d’ocupació il•legal.
11. Hem observat que les famílies coneixen i fan ús dels diferents recursos/serveis i entitats de la barriada, els més coneguts o utilitzats són: els centres de salut, els centres d’educació, el Centre Municipal dels Serveis Socials i el Consorci Riba.
12. La situació socio-laboral d’aquestes famílies esta pràcticament igualada entre els que tenen feina i els que estan aturats.

Valoram que les famílies immigrants dels habitatges socials del Camp Redó, no presenten dificultats inherents al fet de ser immigrant, si no les dificultats que poden presentar qualsevol tipus de família que visqui a la nostra comunitat.

Aqueseuropa jpegt Projecte està cofinançat pel Fons Estructurals de Desenvolupament Regional (FEDER)

Discusió

Sense comentaris per “La població immigrant dels habitages socials de C. Redó”

Escriu un comentari

↓ Darrers vídeos ↓

→ Visualitza Inauguració del Casal d’Infants i Joves del Camp Redó

juliol 29, 2013

→ Visualitza RIBA participa en unas Jornadas en Madrid

març 26, 2013

→ Visualitza Aprenem i jugam amb Europa

juny 28, 2012

Darrers fotografies

Calendari

maig 2024
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hemeroteca