// Estàs llegint...

asides

Prop de 30 veïns de Camp Redó resolen les seves diferències amb la mediació dels tècnics del Consorci Riba

Més de 20 veïnats de la barriada de Camp Redó s’han beneficiat de les tasques de mediació ofertes pels tècnics assignats al programa “Fent Comunitats” activat pel Consorci Riba de la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Palma per promoure la convivència pacífica i la tolerància i establir noves relacions d’interacció i participació veïnal.

En concret, han estat 11 homes i 12 dones, la majoria d’edats compreses entre els 26 i els 45 anys, i membres de cinc comunitats de veïns les persones que han confiat al Consorci Riba la resolució pacífica de les seves divergències.

Així, en el primer semestre de l’any 2010, el programa “Fent Comunitats”, al qual hi ha assignats dos tècnics a temps complet i un altre a temps parcial, ha intervingut en 23 casos de discrepància o conflicte veïnal, relacionats, en la seva majoria, amb problemes de presència d’humitats i d’altres problemes de manteniment, dels quals s’han registrat 6 casos; amb dificultats de comunicació veïnal, amb altres sis casos, i amb renous i brutor. L’existència de problemes econòmics greus ha estat present en cinc de les 23 mediacions registrades.

Les tasques de mediació s’emmarquen dins el programa Fent Comunitats del Consorci Riba, una iniciativa impulsada per aquest organisme no només per fomentar el diàleg i prevenir i/ o contribuir a resoldre els conflictes que puguin sorgir entre veïnats, sinó també per promoure el coneixement mutu i la convivència pacífica entre les persones que habiten a la barriada. Així mateix, l’idea és afavorir la participació ciutadana i l’establiment de noves relacions d’interacció veïnal, com també contribuir a estructurar un moviment ciutadà participatiu i actiu.

Sin título-1

Aquest projecte esta cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

Informació relacionada:

  1. El Consorci Riba activa un pioner programa de mediació i convivència veïnal al barri de Camp Redó Ajudar a prevenir i resoldre les divergències entre veïnats...
  2. Diagnòstic de les comunitats de veïns/nes dels voltants dels habitatges socials del Camp Redó. El passat mes de juny el projecte fent comunitats organitzà...
  3. Una xerrada policial sobre la inseguretat ciutadana centra la II Trobada de presidents de comunitats. Aquests encontres esdevenen un espai de comunicació permanent i directa...
  4. Al Camp Redó cuidam dels nostres majors Des del Consorci Riba, que depèn de l’Àrea d’Urbanisme de...
  5. El Consorci RIBA a la UIB Els dies 25 i 26 de gener de 2012, els...

Discusió

Sense comentaris per “Prop de 30 veïns de Camp Redó resolen les seves diferències amb la mediació dels tècnics del Consorci Riba”

Escriu un comentari

↓ Darrers vídeos ↓

→ Visualitza Inauguració del Casal d’Infants i Joves del Camp Redó

juliol 29, 2013

→ Visualitza RIBA participa en unas Jornadas en Madrid

març 26, 2013

→ Visualitza Aprenem i jugam amb Europa

juny 28, 2012

Darrers fotografies

Calendari

juny 2024
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« oct    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hemeroteca